نشریه آمریکایی فارن پالیسی به نقل از چند مقام ارشد طالبان از مرگ «هبت الله آخند زاده» رهبر این گروه براثر ابتلا به کرونا خبر داد.
خبر ابتلای رهبر طالبان به کرونا روز دوشنبه از سوی فارن پالیسی و به نقل از چندین مقام ارشد این گروه از جمله «مولوی محمد علی جان احمد» از فرماندهان ارشد نظامی سابق افغانستان منتشر شد.
احمد پیش از این گفته بود که آخند زده بیمار بوده، اما در حال درمان است. اما به گفته 3 فرمانده ارشد دیگر طالبان که در شهر کویته پاکستان مستقر هستند، رهبر طالبان براثر این بیماری درگذشته است. تاکنون خبر تایید شده درباره ابتلای بیماری آخند زاده منتشر نشده است.
پیش از این نیز پایگاه آمریکایی «فارن پالیسی»با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که برخی رهبران ارشد طالبان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
در این گزارش به نقل از «آنتونیو گتوزی»، کارشناس موسسه خدمات متحد سلطنتی در این باره گفته شده بود که «هیبت الله آخوندزاده» در جلسات این گروه طی چند هفته گذشته غائب بوده است و در حال حاضر سراج الدین حقانی معاون ارشد شبکه حقانی، در جایگاه آخوندزاده قرار دارد.
نویسنده در این گزارش همچنین معتقد است که شیوع ویروس کرونا راه را برای پسر ملا عمر، بنیانگذار طالبان به عنوان رئیس موقت طالبان هموار کرده است. این موضوع از سوی یکی از فرماندهان ارشد طالبان نیز تائید و گفته شده که ملایعقوب در حال حاضر رهبری طالبان را در دست دارد. فردی که به گفته نویسنده گزارش محبوبیت زیادی در میان رهبران طالبان دارد و با عربستان نیز روابط نزدیکی دنبال میکند.
با این حال پس از انتشار این گزارش، «ذبیحالله مجاهد»، سخنگوی گروه طالبان در حساب توئیتریاش ابتلای سرکرده طالبان به کرونا را تکذیب کرد.
در این ارتباط مجاهد گفت: بههم ریختگی، بیماری و اختلاف در میان سران گروه طالبان حقیقت ندارد.
از سوی دیگر از آن جا که در مقطع فعلی گفتگوهای صلح افغانستان جریان دارد، ابتلای رهبران ارشد طالبان به کرونا این مذاکرات را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و ابهام در نتایج مذاکرات را دوچندان خواهد کرد، چون وضعیت رهبری طالبان دچار تغییرات احتمالی خواهد شد و هنوز مشخص نیست که فرزند ملاعمر و یا شخص دیگری رهبری طالبان را دست خواهد داشت.
در ۲۹ فوریه آمریکا و طالبان پس از ماهها مذاکره، توافقنامه صلح را امضا کردند. این پیمان برای کاهش درگیریها و خشونت میان طالبان و دولت افغانستان منعقد شده است. پیش فرض اصلی در این توافقنامه خروج نیروهای خارجی از افغانستان و آغاز مذاکرات صلح منوط به تبادل متقابل زندانیان میان دولت افغانستان و طالبان است.
از آن زمان تاکنون پیشرفت اندکی در جریان این توافقنامه صورت گرفته است که دلیل عمدهی آن وجود بحران در قدرت داخلی و اخلال در روند تبادل زندانیان بوده است، اما در حال حاضر با وجود تعیین تکلیف دولت در کابل به نظر میرسد حال موضوع کرونا در افغانستان است که این مذاکرات صلح را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/18064
تگ ها: